Advent a Hargitán...ja nem

Az idei karácsonyvárás eléggé rendhagyó. Ebben az időszakban válik el legélesebben az otthoni életem és az itteni. Azon gondolkodom, hogy mit is csinálnék most otthon: örülnék a hónak, koszorút készítenék az éves céges koszorúkészítő összejövetelen, forralt borozni mennék sapkában, kesztyűben, a plázában irtanám az idegsejtjeimet. Ehelyett azt csinálom, amit itt mindig. Nyári ruhában járok, légkondiban dolgozom, strandon vacsorázom.

Egyrészt üdítő, hogy nincs nyomás. A plázában a múlt héten teljes kihaltság volt, semmi dekoráció, sehol egy „Last Christmas”. Karácsony előtt egy hónappal a tesómmal a strandon söröztünk 32 fokban a pálmafák alatt. Másrészt hiányzik a készülődés. Hétvégén első advent, az első gyertyát meg kell gyújtani. De min? Ezen agyalok, valami kreatív megoldást kell találnom vasárnapig. Majd beszámolok.

Azért a visszaszámlálás természetesen így is megvan, számolom, mint a gyerekek, hogy hányat kell még aludni. Ebben segítségemre van egy adventi naptár filteres tea, egy munkatársam hozta Németországból. Pénteken el is kezdem. Addig is küldjetek havat, légyszi!