Mirrmurr

Időnként kiakadok a világ állása miatt, ebben az esetben pedig kimondottan kényszert éreztem, hogy megosszam veletek ezt a nagyszerű cikket:

http://www.diningguide.hu/fogalom-szuletik-porizot-nyit-ket-senior-streetfoodos/

Üzenetben kaptam ma, az oldal és a felütés alapján azt gondoltam, hogy valami értékes tartalom lesz. Sajnos tévedtem. Tekintsünk most el attől, hogy mennyire jó ötlet újragondolni a magyar klasszikusokat és strandkaját (nekem ez a streetfood, bocs) csinálni a pörköltből és hordozhatóvá (portábilissá) tenni sós palacsintába göngyölve. Gusztus dolga. De miért kell erről úgy írni, hogy a cikk hemzseg az idegen szavakról és a helyesírási hibáktól? Elborzaszt, hogy ez kell az embereknek. Termelői savanyúság és chilifarm. És természetesen „A vegáknak sem kell messzire kerülnie az objektumot.” Mármint a Pörizőt. Csak én érzem, hogy valami baromira nincs rendben ezzel?

Ne haragudjatok a kifakadásért, tudom, hogy ez nem Dakar specifikus bejegyzés. Szerencsére ide még nem ért el a bisztró életérzés. Az sem segít, hogy nagyon ennék egy jó pörköltet... :)